NIEUWS

  2022


 • Oktober:

  Zaterdag 15 oktober was er weer een gezamenlijke oefendag SIN / LE. Een bijzondere dag omdat tevens het 30- jarig jubileum van de SIn werd gevierd én het 1e lustrum van de intensieve samenwerking met de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie.
  Met redelijk weer werd er in het zuiden van het land gezocht naar 7 mensen die vermist werden na 'opnames voor het programma Kamp van Koningsbrugge'. Tijdens deze dag waren ook verslaggevers aanwezig van Hart van Nederland en het Brabants Dagblad.
  'S-middags was er een door de SIN aangeboden lunch.
  Na de lunch kregen we een duo-presentatie van Miriam Vermeeren van de SIN en Ron van Dijk van de LE die beiden aan de voet van de samenwerkingsovereenkomst tussen de SIN en de LE stonden. Tijdens deze presentatie werd door de SIN een plaquette aan de LE aangeboden om hen te bedanken voor 5 jaar fijne samenwerking. Tevens werd de psycholoog voorgesteld die zich aan de SIN verbonden heeft voor ondersteuning van reddingshondenteams na een inzet.
  Daarna volgde en een zeer boeiende lezing van Adee Schoon over Human Scent waarbij Adee de SIN een exemplaar van haar nieuwe boek "honden leren hun neus te gebruiken" aanbood.
  Na deze lezing werd de burgemeester vaan Tilburg geïntroduceerd die, uit naam van de koning, Miriam vanwege haar verdiensten benoemde tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  Voor geïnteresseerden:

  Hart van Nederland: https://www.hartvannederland.nl/.../reddingshonden-al-30...
  Brabants Dagblad: https://www.bd.nl/.../de-neus-van-de-hond-is-ons.../
  Het boek van Adee Schoon: https://www.lulu.com/.../paperback/product-92p8de.html... • Juli:

  Zaterdag 23 juli was er de derde gezamenlijke oefendag van dit jaar van de SIN-Politie/LE.
  Met eigenlijk iets te warm weer werd gezocht naar drie vermisten, wat er uiteindelijk maar twee bleken te zijn.
  Afsluitend was er een verwijsoefening.

  Zaterdag 9 juli was er weer een SIN-vlakte-examen.
  Met prachtig weer, hoewel soms te warm voor de honden, en een goede sfeer was het een geslaagde dag.

  Felicitaties aan Mirella van der Have, Linda Kneppers en Brigitte Versterre.

 • Juni:

  Op zaterdag 4 juni heeft de SIN op verzoek van de politie-LE assistentie verleend bij de zoekaktie naar Gino in Kerkrade.


 • Mei:

  Zaterdag 28 mei waren alle hondengeleiders en buddy’s van de inzetlijst een dagdeel te gast bij de Dienst Speciale Operaties afdeling Speur- en Specialistische Dieren van de Landelijke Eenheid in Nunspeet.
  Na de ontvangst met heerlijk gebak was er een zeer interessante presentatie over de verschillende specialisaties binnen de SSD. Vervolgens werden we getrakteerd op een rondleiding door het complex. Daarna waren er prachtige demonstraties van zedenhonden, plaats-delicthonden en een drugshond.
  Het was een mooie en inspirerende dag met een bijzondere inkijk in het reilen en zeilen van onze samenwerkingspartner. We bedanken de LE en Jantine in het bijzonder voor deze dag!


  Met prachtig weer en enthousiaste deelnemers was er zaterdag 21 mei weer een SIN-puin-examen.

  We feliciteren:
  -Anoek Aussems met Toss;
  -Saad Attia met James;
  -Edu van der Sluijs met Sjef;
  Met het behalen van het SIN-puin-certificaat.
  Zoals altijd zijn de foto's van deze dag te vinden op Facebook.


 • April:

  Zaterdag 23 april was weer een gezamenlijke oefendag SIN-Politie/LE.
  Tijdens prima weersomstandigheden zochten inzetbare reddingshondenteams uit Nederland/België en Duitsland naar de volgens het scenario drie vermiste mensen.
  De Zulu (politiehelicopter) en het Droneteam van de politie zochten mee.

  14 april was er een inzet in Borgharen op verzoek van de plaatselijke politie.

  Zaterdag 9 april was er weer een SIN-vlakte-examen. Met redelijke weersomstandigheden (koel en voldoende wind) feliciteren we de volgende geslaagden:
  -Agnes Droog met Kenza;
  -Wout Braad met Cassy;
  -Martine Vanherle met Mia;
  -Martijn Lievaart met Ozzy.
  Tevens feliciteren we Anouk Aussems met het slagen voor het praktijkexamen Keurmeester-vlakte.


 • Maart:

  Op 15 maart heeft een aantal teams van de SIN deelgenomen aan een grote, langdurige zoekaktie in Vierhouten. Hierbij is weer uitstekend samengewerkt met het VST, politie en de overige diensten.

  RTV-Nunspeet schreef hierover:

  VIERHOUTEN - De politie is dinsdag begonnen aan een zoektocht naar een vermiste 49-jarige vrouw. Samen met tientallen leden van het Veteranen Search Team werd gezocht in het bos bij Vierhouten. Dit zonder resultaat.
  De groep die naar de vermiste vrouw zocht, zou uit zo'n zestig man bestaan. Van 8.00 uur tot 19.00 uur is naar haar gezocht. Daarbij werden ook speurhonden ingezet. Ook vrijwilligers van Stichting Inzet Reddingshond Nederland waren actief. De vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht in Zuid-Holland wordt sinds maandag vermist. Er zijn volgens de politie sterke aanwijzingen dat ze in de buurt van Vierhouten zou kunnen zijn.
  De zoektocht leidde dinsdag nog niet tot haar terugkeer. Het Veteranen Search Team geeft aan dat het dinsdag met tientallen leden gezocht heeft naar de vrouw. Deze zoektocht wordt woensdag hervat.
  De vrouw heeft een mager postuur, een lichte huidskleur, lang blond haar en is ongeveer 1 meter 80 lang. Toen ze voor het laatst werd gezien droeg ze een groene jas, een jeans en witte gympen. Wie haar heeft gezien, wordt gevraagd contact te leggen met de politie. • Februari:

  Binnen het bestuur van de SIN is de uitvoering van belangrijke taken sinds kort verdeeld. Vanaf nu kunt u terecht bij:

  -Miriam Vermeeren via info@sin-reddingshonden.nl : voor algemene vragen, beleidszaken of meer informatie;

  -Luc Lemmens via examen@sin-reddingshonden.nl: voor vragen of opmerkingen over examens;

  -Marcel Versterre via oefendag@sin-reddingshonden.nl: voor vragen of opmerkingen over de gezamenlijke oefendagen met de politie. Aanmelden voor oefendagen doet u vanaf nu via dit e-mailadres;

  -Marcel Versterre via inzet@sin-reddingshonden.nl: voor vragen of opmerkingen over inzetzaken. Aanmelden voor de inzetlijst doet u vanaf nu via dit e-mailadres.


  19 Februari:
  28 hondengeleiders en buddy's van de SIN, reddings- en PD-honden van de politie-SSD en 5 (aspirant-) inzetleiders namen deel aan de eerste oefendag van 2022. De twee vermisten in het zoekgebied van vele hectaren werden feilloos door de honden gevonden en verwezen.
  Na de zoekaktie was er voor alle reddingshondenteams een verwijsoefening. Degenen die op de inzetlijst staan kregen daarna uit handen van de politie-LE de speciale oranje reddingshondenlijn uitgereikt. Met dank aan PHV D.O.S. en De Molen Banden in Reek, waar wij te gast mochten zijn.

  Op 6 februari zijn geslaagd voor het SIN-examen-vlakte-levend:
  -Anita Peeters met Yaro;
  -Victor Wolvenkamp met Darwin;

  Op 6 februari zijn geslaagd voor hercertificering van het SIN-examen-vlakte-levend:
  -L.R. met Badou;
  -Inge Grootenhuis met Noa;
  -Nick van Houwelingen met Sky;


 • Januari:

  Op 29 januari zijn geslaagd voor hercertificering van het SIN-examen-vlakte-levend:
  -Miriam Vermeeren met Muis;
  -Juul Korff met Epke;
  -Luc Lemmens met Mia;
  -Ivo Reuser met Muis.

  20 januari:
  Dit is het persbericht van de politie over de inzet in Maastricht op 20 januari. Hieraan hebben twee teams vanuit de SIN deelgenomen

  "Gisterenavond heeft de politie gezocht naar een 68-jarige vrouw uit Maastricht. Met de collega's van Eenheid Limburg, de Politie Speurhonden, de afdeling Luchtvaart en de Stichting Inzetreddingshond Nederland (SIN) werd een zoekactie gestart. Na bijna 6 uur werd de vrouw door speurhond Kees, in onderkoelde toestand, gevonden. Zij was gevallen tijdens het uitlaten van haar hond."


 • 2021

 • November:

  13 november: Afgelopen weekend weer een 0efendag Politie-SIN waaraan dit keer ook het VST deelnam. De SIN was met ruim 60 deelnemers ruim vertegenwoordigd.
  De Politie nam deze keer deel met de Bereden politie. Naast het VST-Droneteam was het VST met twee zoekteams, een CP en een zeer gewaardeerde cateringwagen aanwezig. Een zeer geslaagde dag met een prima sfeer en samenwerking.
  De dag werd op een bijzondere manier afgesloten. Zowel de SIN als het VST ontvingen een plaquette van de Dienst Specialistische Operaties Landelijke Eenheid. Een bijzonder blijk van waardering voor onze professionele inzet en samenwerking bij het zoeken naar vermiste personen. Bovendien krijgt elk inzetbaar SIN-team een hondenlijn met een oranje (rescue-) kenmerk.

  Op 7 november organiseerde de SIN een Buddy waarbij niet alleen buddy's maar ook hondengeleiders welkom waren De vele deelnemers kregen workshops aangeboden op het gebied van:
  -Waarneming;
  -Plaats Delict;
  -Communicatie;
  -Navigatie.


 • Oktober:

  31 oktober: Ook vandaag waren er SIN-vlakte-examens. We feliciteren drie teams met het behalen van het certificaat:
  -Juul Korff met Ilva;
  -Sander de Wilde met Stuka;
  -Bibi Nissen met Yela.


  Bestuurswisseling.
  Martijn Contant stopt helaas als lid van ons bestuur en de Selco. Wij danken hem bijzonder voor zijn inzet en bijdrage aan de SIN.
  Wij zijn blij dat Luc Lemmens en Marcel Versterre bereid zijn gevonden om tot het bestuur toe te treden.

  Vandaag 30 oktober waren er weer SIN-vlakte-examans op verschillende lokaties in het land. We feliciteren drie teams met het behalen van het certificaat:
  -Els Aelbers met Juul;
  -Karen Weckx met Zorra;
  -Jan van Berkel met Pip.
  Morgen zijn er opnieuw examens op verschillende lokaties in het land.

  Stichting Veteranen Search Team (VST) is in 2017 opgericht en bestaat uit ruim 2000 vrijwilligers met een geüniformeerde achtergrond. Het VST heeft diverse specialistische teams variërend van geo-analisten tot zoekteams. Het VST is gespecialiseerd in zoeken op land met menskracht. Bij een urgente vermissing kan de politie een beroep doen op het VST. Inzet van VST vindt plaats onder regie van de politie.

  Net als de SIN is VST een hulporganisatie met ANBI status met als doel vermiste personen thuis te brengen. Beide partijen hebben een nauwe samenwerking met de politie.

  Met regelmaat staan VST en SIN gezamenlijk in het veld om een vermiste terug te vinden. De expertises van beide organisaties versterken elkaar en de samenwerking verloopt voor alle partijen (VST, SIN en politie) altijd prettig.

  Vorige week hebben beide organisaties samen met de afdeling speur en specialistische dieren (SSD) van de politie afspraken gemaakt om de samenwerking in het veld nog efficiënter te laten verlopen wat ten goede komt aan de slagkracht bij urgente vermissingen.

  Wanneer VST of SIN in het veld behoefte heeft aan de expertise van de ander is de lijn van communicatie verkort. Daarnaast kunnen beide partijen tijdens inzet gebruik maken van elkaars faciliteiten en expertises. Uiteraard blijft ieders inzet onder regie van de politie. Een mooie en waardevolle bundeling van krachten die niet alleen ten goede komt van de inzetsnelheid maar ook kans op overleven van een vermiste verhoogt.


  De bijeenkomst voor buddy's en hondengeleiders (zonder hond) is verplaatst van 13 oktober naar 7 november.


 • September:

  Zaterdag 25 september was er weer een oefendag voor hondengeleiders en buddy’s. Goed weer, droog en niet te warm, resulteerde in een prima verlopen dag in goede sfeer.
  Roelant Timmers heeft deze dag voor de laatste keer als aspirant-inzetleider begeleid en is nu toegevoegd als inzetleider voor de SIN.


 • Juni:

  Zondag 27 juni was er een training/studiebijeenkomst voor de buddy's.
  Op één hond na was dit dus een oefendag zónder honden. De deelnemers navigeerden in kleine groepjes naar vier verschillende lokaties waar zij werden bijgepraat over specifieke aandachtsgebieden waar een buddy mee te maken heeft. Daarna werd een en ander met oefeningen in de praktijk gebracht.

  Het Examenreglement vlakte-levend en de Slachtofferinstructie zijn aangepast.
  De nieuwe versies kunnen vanaf de website gedownload worden.
  Tevens is de tarievenlijst aangepast.

  De buddybijeenkomst die gepland was op 19 juni is verzet naar 27 juni.


 • Mei:

  Op 16 mei zijn op twee verschillende locaties in het land SIN-puinexamens afgenomen.
  Van de 8 combinaties zijn er drie geslaagd.
  We feliciteren:
  • Heleen Kuipers met Hunter;
  • Robin Elberskirch met Arjen;
  • Vivian de Jongh met Dua.


 • April:

  Ivo Reuser is geslaagd voor het keurmeesterexamen-vlakte.

  Op 5 en 13 december zijn op twee lokaties coronaproof vlakte-examens afgenomen.
  Wij feliciteren:
  • Jasper Tips met Tygo;
  • Edu van der Sluijs met Sjef;
  • Jonas Briels met Xena;
  • Marlies Trinks met Scanner;
  • Manuela Tax met Bodi;
  • Digna Schonenboom met Raxia.


 • Maart:

  In de nacht van 24 maart is de SIN weer gevraagd om te assisteren bij een vermissing in Ede.
  De man van 79 jaar die sinds gisteravond in Ede werd vermist is gevonden. Hij werd in goede gezondheid aangetroffen in het Edese bos. Verschillende disciplines van de politie werkten bij de zoektocht met elkaar samen, zoals een team met honden, een team met paarden en vanuit de lucht werd gezocht met de politiehelikopter en een drone. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ook de Stichting Inzetreddingshond Nederland ingeschakeld en heeft met verschillende teams het gebied doorzocht.


Privacyverklaring © 2016-2022 I.R. links KvK 41114723